Aşçılık

Aşçılık programı, ileri pişirme tekniklerini bilen, Türk ve dünya mutfaklarını tanıyan, mutfak organizasyonu ve yemek maliyetlendirmesine hakim aşçılar yetiştirir. Hem keyifli bir iş, hem de yüksek bir gelir kaynağı fırsatı olan aşçılık, günümüzde gençler arasında önde gelen mesleklerden biri olarak ön plana çıkmaktadır.Kapadokya MYO

"Yemek Sanatı Kapadokya'da Öğrenilir"

Program, iki dönemi Uçhisar Sanat Yerleşkesinde, bir dönemi iş yerinde olmak üzere, yılda üç dönem eğitim vermektedir. İş yeri uygulamaları, Türkiye'nin önde gelen turizm işletmelerinde, Üniversitemizin belirlediği uygulama eğitimi programı dahilinde yürütülmektedir. İş yeri uygulamaları, öğrencilerimize, henüz okurken, gerçek mutfak deneyimi kazanma; sektörde önde gelen işletmeleri ve şefleri tanıma imkanı vermektedir. Kurumsal destekçilerimiz sayesinde öğrencilerimiz, seminerlerle her konunun uzmanından eğitimler almakta, mesleğe ilk adımlarını katıldıkları fuarlarla, nitelikli uygulamalarla atmaktadırlar. Daha mezun olmadan sektörün önde gelen kuruluş ve isimlerini tanımakta, kendilerini tanıtma imkânı bulmaktadırlar. Eğitim süresi iki yıldır, uygulama eğitimleri Nevşehir dışında da verilebilmektedir. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere aşçılık alanında ön lisans diploması verilir.

Ödüllü Aşçılık Programı

Aşçılık, Kapadokya Meslek Yüksekokulunun en eski programlarından biridir. Programımız 12 yıllık geçmişinde, Türkiye'nin önemli gastronomi merkezlerinde görev yapmakta olan pek çok şef yetiştirmiştir. Gastronomi yarışmalarında en fazla ödülü kazanan aşçılık programına sahip olmasıyla tanınan Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nda, tam donanımlı eğitim mutfağı ve uzman eğitmenler ile aşçılık mesleğinin gerektirdiği uygulamalı eğitime ağırlık verilmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz ulusal – uluslararası yarışmalarda okulumuzu başarıyla temsil etmektedirler.

Yoğun Uygulama Eğitimi

Aşçılık Programı uygulama eğitimlerini, Uçhisar Sanat Yerleşkesinde yer alan tam donanımlı mutfaklarda vermektedir. Yerleşkede, üç eğitim mutfağı, bir pastacılık mutfağı ve bir servis uygulama alanı bulunmakta; her öğrenciye bireysel çalışma tezgahında pratik yapma olanağı sunulmaktadır. Kapadokya Üniversitesi Aşçılık Programı %68 oran ile aşçılık  eğitiminde mutfak uygulamalarına en çok ağırlık veren üniversitedir.

Bölüm Blog Sayfasına Gitmek için Tıklayın

Deneyimli Eğitmen Şefler

Uygulama eğitimlerimiz, akademik eğitimlerini, ulusal ve uluslararası sektör deneyimi ile zenginleştirmiş, gastronomi alanında adını duyurmuş şeflerimiz tarafından verilmektedir. Kapadokya Meslek Yüksekokulu Aşçılık programının ilk mezunlarından olan şef eğitmenlerimiz hem öğrencilerimize yüksek kalitede eğitim vermekte hem de mükemmel birer rol modeli olmaktadır.

 

Ödüllerimiz

Yarışma Adı Yarışma Kategorisi Ödül Ödül Alan Öğrencilerimiz
7. İstanbul Gastronomi Festivali 2009 Balık Yarışması Altın Madalya Ebru ÜNAL
Pratik Ekip Yarışması Bronz Madalya Deniz ZENGİN,
Ahmet Edip ÜNLÜ,
Ramazan Can VURAR
Sebze Oymacılığı Yarışması Bronz Madalya Hüseyin TURHAN
Ana Yemek Yarışması Gümüş Madalya Kadir Erkan ÖNYILMAZ
Pratik Ekip Yarışması Bronz Madalya Melih İÇİGEN
8. İstanbul Gastronomi Festivali 2010 Modern Türk Mutfağı Altın Madalya Kemal Çağlar DEVECİ,
Özlem AKDOĞAN,
Alin İNCE EFE
Ana Yemek Yarışması Gümüş Madalya Umut KÖSE
Restoran Tatlı Yarışması Bronz Madalya Murat TIĞLI
9. İstanbul Gastronomi Festivali 2011 Pratik Ekip Yarışması Bronz Madalya Efe Can SALAR,
Merve Gül OKAN,
Burcu PARS
Modern Türk Mutfağı Yarışması Merit Madalya Salih ŞERDEN,
Rahmi KÜÇÜKERGÜR,
Atay YÖNDEM
Baharatlı Yemek Yarışması Merit Madalya Zeynep NURŞEN
10. İstanbul Gastronomi Festivali 2012 Modern Türk Mutfağı Yarışması Gümüş Madalya Banu ALKIŞ,
Mert YILDIZ,
Hasan Yasin GÖKDAĞ
Restoran Tatlı Yarışması Bronz Madalya Onur ÖZTÜRK
1. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası 2013 Restoran Başlangıç Yarışması Gümüş Madalya Sibel SARIGÜL
Restoran Balık Yarışması Gümüş Madalya Safiye GÖZÜBÜYÜK
Restoran Tatlı Yarışması Gümüş Madalya Semanur YÜKSEL
Restoran Makarna Yarışması Bronz Madalya Ahmet Can ERASLAN
Restoran Ana Yemek Yarışması Bronz Madalya Fatih ÇOLAK
Restoran Ana Yemek Yarışması Bronz Madalya Serdar ÇAKAR
12. Kapadokya Yemek Yarışması 2013 Yöresel Yemek Yarışması Altın Madalya Enes TAŞDEMİR,
Selim KAYAN
12. İstanbul Gastronomi Festivali 2014 En İyi Üniversite Yarışması Altın Madalya Abdulkadir HAYAL,
Serdar ÇAKAR,
Selim KAYAN
En İyi Üniversite Yarışması Şampiyonluk Kupası  
Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması Bronz Madalya Levent KAYA,
Bedirhan ASAR,
Erencan BAĞLAN
13. İstanbul Gastronomi Festivali 2015 Modern Türk Mutfağı  Altın Madalya Ceyda KAYA,
Abdulkadir TUNÇER,
Osman KURT
Yılın En İyi Üniversitesi Gümüş Madalya Berke İSPİR,
Efe KATIRCI,
Barış SARIKAYA
Gençler Pratik Ekip Bronz Madalya Yasin KALP,
Samet KOÇ,
Aytuğ SARIBEYLİLER
Üniversite Düzeyi Okullar İçin  Ana Yemek Yarışması  Bronz Madalya Sibel SARIGÜL
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Pizza Yarışması Gümüş Madalya Alican KEMANCI
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Aşçı Restoran Tatlı Tabağı Bronz Madalya İbrahim KANKAYA
Yılın Altın Genç Şefi Bronz Madalya Toygar VERİM
Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışması 2015 Yılın En İyi Üniversitesi Yarışması Altın Madalya Berke İSPİR,
Barış SARIKAYA,
Osman AKIN
Yılın En İyi Öğrencisi Bronz Madalya Sibel SARIGÜL
Pizza Gümüş Madalya Fatih CEBE,
Alican KEMANCI
Pizza Bronz Madalya Alican KEMANCI
15. İstanbul Gastronomi Festivali 2017 Ana Yemek Yarışması Altın Madalya Özge KONAR
Restoran Tatlı Yarışması Gümüş Madalya Özge BÜYÜKKOÇ
Balık Yarışması Gümüş Madalya Serkan GÜÇLÜTEKİN
Makarna Yarışması Gümüş Madalya Fatma Buse ZAYİMLER
Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması Gümüş Madalya Hasan Hüseyin YAVUZ,
Murat Can DURMAZ,
Burak BAYRAKTAR
En İyi Üniversite Yarışması Gümüş Madalya Alper GÜZEL,
Recep Volkan BİLİR,
Büşra ÖRDEK

Puan Türü TYT
Eğitim Dili: Türkçe

2019-ÖSYS Yerleştirme Kontenjanları ve Taban Puanları

Program Adı  Kontenjan 2018-ÖSYS En Küçük Puan
Aşçılık (Burslu) 4 304.17
Aşçılık (%50 İndirimli) 36 187.54

2019 – 2020 Eğitim–Öğretim yılında yerleştirilecek öğrenciler için kontenjanlar belirlenmiş olup toplam kontenjan 40 kişidir. Bunun 4’ü tam burslu, 36'sı %50 indirimlidir.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

  • Aile ve Tüketici Bilimleri
  • Beslenme ve Diyetetik
  • Gastronomi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimi
  • Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

Eğitim Ücreti

2019-2020 akademik yılında eğitim ücreti 15.750 TL’ dir. Ücretlere KDV dâhil değildir.

Program Adı Ücret
Aşçılık (Burslu) -
Aşçılık (%50 İndirimli) 7.875 TL + KDV (%8) 

Ücret ve Burs Sistemi

Doğum yeri veya ikameti Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri olan öğrencilere Nevşehir’de eğitim veren örgün öğretim programlarını tercih etmeleri durumunda %15 bölge bursu, ilk sırada Kapadokya Meslek Yüksekokulunun burssuz örgün öğretim programlarından birini tercih eden öğrencilere %15 tercih bursu verilmektedir.

Ödeme Şekli

İlk kayıtta ücretin en az ¼’ü peşin olarak ödenir. Ücretin geri kalanı Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarında eşit taksitler halinde ödenecek olup, birinci taksit yüksekokulun banka hesabına yatırılır. Diğer taksitler kredi kartı veya yüksekokulun belirlediği banka veya bankalar aracılığıyla tahsil edilecektir. Ücretin tamamının peşin olarak ödenmesi durumunda indirim uygulanır.

İlgili Ders Kataloğuna Gitmek İçin Tıklayınız

2019 ÖSYS Kontenjan Kılavuzunda Yer Alan Program Koşul ve Açıklamaları İçin Tıklayın



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız