güvenlik görevlisi, gardiyan

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol doğrultusunda açılan Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı mezunları “İnfaz ve Koruma Memuru” unvanı alırlar.

Nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilmiş programın amacı ceza infaz kurumları ve çocuk eğitim evlerinde barındırılan tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılmasında rol oynayan, denetimli serbestlik müdürlüklerinde hükümlülerin denetim ve izlenmesinde görev alan meslek elemanlarının bilgi ve beceri düzeylerini dünya standartlarına taşımaktır.

Adalet Bakanlığı’nca yapılacak olan memuriyete alım sınavlarında öncelik tanınacak olan program mezunları ayrıca kamu ve özel sektörün güvenlik hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu, temel bilgi birikimi ile bilgiyi pratiğe dönüştürebilen özel güvenlik uzmanı olarak da görev yapabileceklerdir.

Puan Türü: TYT
Eğitim Dili: Türkçe

2018 ÖSYS Yerleştirme Kontenjanları ve Taban Puanlar

Program Adı Kontenjan 2017-ÖSYS En Küçük Puan
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri (Ücretli) 18 223,49
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri (Burslu) 7 276,42
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri (%50 İndirimli)

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri (%25 İndirimli) 28 239,60

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

Program ilişkin dikey geşiş yapılabilecek alanlar henüz ÖSYM tarafından ilan edilmemiştir.

Eğitim Ücreti

2018 – 2019 akademik yılında eğitim ücreti 14.500 TL’ dir. Ücretlere KDV dâhil değildir.

Program Adı Ücret
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri (Ücretli) 14.500 TL + KDV
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri (Burslu) -
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri (%50 İndirimli) 7.250 TL + KDV
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri (%25 İndirimli) 10.875 TL + KDV

Ödeme Şekli

İlk kayıtta ücretin en az ¼’ü peşin olarak ödenir. Ücretin geri kalanı Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarında eşit taksitler halinde ödenecek olup, birinci taksit yüksekokulun banka hesabına yatırılır. Diğer taksitler kredi kartı veya yüksekokulun belirlediği banka veya bankalar aracılığıyla tahsil edilecektir. Ücretin tamamının peşin olarak ödenmesi durumunda indirim uygulanır.

2018 ÖSYS Kontenjan Klavuzunda Yer Alan Program Koşul ve Açıklamaları İçin Tıklayınız.